Dél-Amerika | 2021. 05. 17. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Peruban lassan már nincs szabad sírhely a koronavírus-járvány miatt, intenzív kórházi kezelésért pedig van, aki valamelyik szervét ajánlja fel – adta hírül vasárnap az AP amerikai hírügynökség helyszíni beszámolójában.

Limában a legsúlyosabb a helyzet, ott 65 temető van, de hasonló a sírhelyhiány a főváros környékén és Peru más részein is,

a gyászolók pedig kénytelenek titokban temetni szerettüket jobb híján tiltott helyeken, egyebek közt házuk kertjében helyezik végső nyugalomra elhunyt családtagjukat - írja az MTI.

A tragikus gond természetesen nemcsak a koronavírus miatt elhunytakat sújtja, hanem más betegségekben meghaltak hozzátartozóit is.

Eddig 64 300-an haltak meg hivatalosan koronavírus miatt a 32,5 millió lakosú latin-amerikai országban, de becslések szerint a valóság ennél sokkal rosszabb: 175 ezerre tehető a ragály halottainak száma.

Áprilisban négypercenként halt meg valaki kórházban vagy otthonában a járvány okán.

A kórházi férőhelyek annyira zsúfoltak, hogy vannak, akik földjüket, autójukat, vagy valamilyen szervüket ajánlják fel, hogy családtagjuk intenzív kórházi ágyra kerülhessen, amelyekből az országban mindössze 2785 van, azaz 10 ezer lakosra sem jut egy.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Olaszországba ékelődött miniállamban május eleje óta alig-alig találnak új koronavírus-fertőzöttet. San Marino eredetileg nyugati vakcinákkal oltott volna, de nem kapott belőle eleget, ezért az ország orosz oltóanyagot vásárolt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy valótlan koronavírus-adatokat tett közzé az indiai kormány. Az Egészségügyi Világszervezet tudósai aggasztónak tartják az indiai koronavírus megbetegedéseket. Az ország mért adatai halálozási számokat illetően nem egyeznek a valós számokkal.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES