Ukrajna | 2021. 05. 15. – 08:08 |
A fiatalok ebben az évben már 90 alkalommal kíséreltek meg öngyilkosságot Ukrajnában. Fotó: Internet

A fiatalok ebben az évben már 90 alkalommal kíséreltek meg öngyilkosságot Ukrajnában.

Idén Ukrajnában a serdülők körében megnőtt az öngyilkossági kísérletek száma, eddig már 90 ilyen esetet jegyeztek fel – közölte az UNIAN hírportál Irina Venediktovára, Ukrajna főügyészére hivatkozva.

A főügyész elmondása szerint az elmúlt évben 123, míg 2019-ben 111 öngyilkossági eset volt a tinédzserek körében.

Venediktova szerint aggasztó a gyermekek elleni erőszakos szexuális bűncselekmények számának növekedése is.

A szexuális erőszak száma 27 százalékkal nőtt. Ukrajnában 233 gyermeket ért nemi erőszak. Leggyakrabban Dnyipropetrovszk megyében, Kárpátalján, továbbá Mikolajiv, Harkiv, Csernyihiv, Rivne és Szumi megyékben.

Venediktova elmondta, hogy 2020-ban 5236 gyermek lett bűncselekmény áldozata, köztük 1500 - súlyos és különösen súlyos bűncselekményeké.  Hozzátette: aggodalomra ad okot a súlyos és különösen súlyos bűncselekmények magas szintje, ahol mindenekelőtt az előre megfontolt gyilkosságok, gyilkossági kísérletek és nemi erőszak áldozatai a gyermekek.

Tavaly 63 gyermek lett szándékos gyilkosság és merénylet áldozata - elsősorban Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja, Lemberg, Kijev, Cserkaszi megyében és Kijev városában - hangsúlyozta.

Elmondása szerint nőtt a családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekmények által érintett gyermekek száma - 2019-ben 188, 2020-ban 199, az idei év két hónapja alatt pedig már 78 ilyen esetet jegyeztek fel.

Venediktova a bűnüldöző szervek és az állami szervezetek erőfeszítéseinek összehangolását szorgalmazta a családon belüli erőszak áldozataival való kegyetlen bánásmód tényeinek azonosítása és felszámolása érdekében.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Ukrajnában lelepleztek egy egy öngyilkos csoportot irányító 11. osztályos diáklányt. A kiskorú egy üzenetküldő alkalmazásban létrehozott az úgynevezett „halálcsoportot”, melynek 28 résztvevője volt. A lány, mint a csoport vezetője, üzeneteket küldött a résztvevőknek, melyekben arra buzdította őket, hogy testi sértést okozzanak maguknak, vagy különféle módon öngyilkosságot kövessenek el.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!