Ukrajna | 2021. 05. 14. – 12:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet


Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter úgy véli, hogy ha a felnőtt lakosság körülbelül kétharmadát beoltják, feloldhatják a karantént.

"Nehéz meggyőzni az ukrán állampolgárokat a koronavírus elleni oltás szükségességéről,

ezért nem lehet 100%-os oltottságot elérni az országban" - nyilatkozta az Egészségügyi Minisztérium vezetője a NAS tévécsatorna adásában május 13-án, idézi a Korrespondent.net.

„Valószínűleg lehetetlen elérni a vírus 100%-os beoltottságot. Nagyon reméljük, hogy meg fogjuk győzni az állampolgárokat, hogy elérjük a 70%-os átoltottságot” - mondta a miniszter.

Ugyanakkor elmondása szerint, ha Ukrajnában a felnőtt lakosság 70%-át beoltják,

nagy valószínűséggel feloldják a karanténkorlátozásokat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában tovább gyorsult a járvány terjedése. Ukrajnában csütörtökre gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, csaknem hétezer új beteget és ismét csaknem 350 elhunytat jegyeztek fel, amivel a halálos áldozatok száma már meghaladja a 47 ezret.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy lehetőség lesz ingyenes antitest vizsgálatra Ukrajnában. Az Egészségügyi Minisztérium tanulmányozza a koronavírus elleni antitestek elterjedését Ukrajnában. A tanulmány keretein belül ingyen tesztelik majd az ukránokat.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES