Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 14. – 13:01 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Szokalszkij Járásbíróság bűnösnek találta Natalia Scserban líceumigazgatót, aki kritizálta a diákokat.

Mint kiderült, korábban Szosznyivci településen a tanintézmény vezetője kritizálta a gyerekeket megjelenésük és ruhaválasztásuk miatt.

Emiatt a líceum vezetőjének 1360 hrivnya bírságot kell befizetnie.

Az április 13-i bírósági tárgyaláson jelen lévő Viktorija Balitszka újságíró e bírósági határozatról közösségi oldalán írt. A tárgyalás több mint 2 órán át tartott.

"A bíró meghallgatott négy különböző osztályú tanulót, szüleiket és magát az igazgatót is. A tárgyalás során megtekintettek egy videofelvétel részletét is" - írta az újságíró.

Az igazgató a maga részéről fellebbezni fog e bírósági határozat ellen.

Korábban a rendőrök az oktatási folyamat résztvevőinek megfélemlítése miatt jegyzőkönyvet állítottak ki a líceum igazgatója ellen.

A cikkely szankciója 850–1700 hrivnya pénzbírságot vagy 20–40 órás közmunkát ír elő.

A 10. osztályos diákokkal folytatott beszélgetés során Natalia Scserban tanárnő ruházatukat "munkás" ruhának nevezte, és megjegyzést tett a ruhakiegészítők és a narancsbőr jelenlétére is - írja a Pravda.com.ua.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy nő bombával viccelődött Lengyelországban a gdanski Lech Walesa repülőtéren. Az ukrán állampolgárságú nő pénzbírságot kapott és nem tudott elrepülni Kijevbe.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy belga gazda átrajzolta a francia-belga határ vonalát. A belga gazda, akit feltehetőleg zavart a traktor útjában lévő határkő, áthelyezte azt Franciaország területére.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!