Ukrajna | 2021. 05. 14. – 12:30 |


Mennybemenetel ünnepén – Konfirmáció Dercenben – Erősödjetek meg az Úrban!; Szijjártó: Előrelépés történhet a kárpátaljai magyarság ügyében; Zelenszkij jóváhagyta a külföldi rendszámú autók új elvámolási rendszerét; Két kerékpárost ütött el egy nő a Beregszászi járásban; Az ukrán kormány további 60 milliárd hrivnya adó beszedését tervezi. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 13-án.

Mennybemenetel ünnepén – Konfirmáció Dercenben – Erősödjetek meg az Úrban!

A keresztyén egyház ma ünnepli Jézus mennybemenetelét. Áldozócsütörtöknek is nevezzük ezt a napot. A református egyházban régi hagyomány, hogy ilyenkor tartják a konfirmációt, bár az utóbbi időben egyre több gyülekezet – a munkaszüneti nap miatt – az ezt követő vasárnap fogadja ünnepélyes keretek között tagjai sorába a hitüket nyilvánosan megvalló fiatalokat. Dercenben idén 28 fiatal tett bizonyságot Isten és a gyülekezet nyilvánossága előtt Krisztus mellett hozott személyes döntésükről. 

Szijjártó: Előrelépés történhet a kárpátaljai magyarság ügyében

Szijjártó Péter Magyarország külügyminisztere, valamint Dmitro Kuleba Ukrajna külügyminisztere kétoldalú megbeszélést folytatott Pozsonyban, a közép-európai miniszterek találkozója előtt. Az egyeztetést követően élőben jelentkezett be Facebook-oldalán a magyar tárcavezető. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy az elmúlt napokban történtek bizonyos óvatos optimizmusra okot és lehetőséget adó előrelépések. 

Zelenszkij jóváhagyta a külföldi rendszámú autók új elvámolási rendszerét

Volodimir Zelenszkij elnök új elvámolási rendszert hagyott jóvá a külföldön nyilvántartásba vett autók számára. A dokumentumok szerint az öt évesnél régebbi, európai nyilvántartásba vett használt autókat, amelyeket 2020 végéig Ukrajna területére importáltak, a hozzáadott érték-adó és a jövedéki adó kedvezményes adókulcsával adóztatják meg.

Két kerékpárost ütött el egy nő a Beregszászi járásban

Május 12-én a késő esti órákban a rendőrséghez bejelentés érkezett arról, hogy a Beregszászi járásban, Királyháza közelében egy közúti baleset történt. A rendőrség munkatársai vizsgálják a Királyháza (Королево, Beregszászi járás) nagyközség közelében történt közlekedési baleset körülményeit, melynek következtében megsérült két kerékpáron közlekedő férfi. 

Az ukrán kormány további 60 milliárd hrivnya adó beszedését tervezi

Az ukrán Pénzügyminisztérium elkészítette az Adótörvénykönyv módosítási tervezetét a költségvetési bevételek egyensúlyának biztosítása érdekében. A törvényjavaslat lehetővé tenné az adófizetőktől további 60 milliárd hrivnya beszedését évente. A jövedéki kulcsok és a bérleti díjak várhatóan megfelelnek a tényleges inflációnak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES