Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 13. – 17:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a lakosság számára 2021 áprilisában a nemzeti valutában számított új bankkölcsönök kamatlába évi 34,0%-ot tett ki.  

Márciushoz képest az árak 0,4 százalékponttal csökkentek.

Ezt bizonyítják az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) adatai – írja az RBC Ukraina hírportál.

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) szerint a lakosságnak devizában adott új kölcsönök kamatlába 1,5 százalékponttal akár évi 7,7%-ig emelkedett. 

A vállalkozások számára a hrivnya hitelek árfolyama áprilisban 8,3%-ról évi 8,8%-ra, a devizahiteleké 4,3%-ról 4,9%-ra emelkedett.

A bankok hitelállománya 1,8%-kal nőtt a hónap során 969 milliárd hrivnyáig,

többek között a lakosságé 1,0%-kal 208 milliárd hrivnyára, a vállalkozásoké 2,1%-kal 751 milliárd hrivnyára nőtt.

Az NBU szerint 2021 első negyedévének végén az új karanténkorlátozásokra vonatkozó várakozások ellenére a bankok optimisták voltak a hitelezés folytatásának kilátásaival kapcsolatban.  

A magánszemélyek hitelállományának növekedésére a várakozások a teljes megfigyelési időszakban (2015 eleje óta) voltak a legmagasabbak.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Denisz Smihal miniszterelnök kifejtette, hogy az ukrán kormány nem tervezi az adók emelését a lakosság számára. Az adóemelés csak bizonyos, magas árréssel rendelkező területekre vonatkozna majd.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Denisz Smihal miniszterelnök elmondása szerint a földpiac elindítása után a mezőgazdasági föld értéke 2-5-szörösére növekedhet. Ezek a változások az első 5-10 évben fordulhatnak elő.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!