Ukrajna | 2021. 05. 12. – 10:20 |
Denisz Smihal: Ebben a karanténévben a hivatalos adatok szerint 1 millió ember kapott munkanélküli státuszt.. Fotó: Internet

Ukrajnában jelenleg 401 ezer munkanélküli van, összességében a karanténévben 1 millió ember kapott munkanélküli státuszt.

«Minden nap adatokat kapok a Foglalkoztatási Szolgálattól.  2021. május 6-án 401 ezer ember volt munkanélküli.  Összességében ebben a karanténévben a hivatalos adatok szerint 1 millió ember kapott munkanélküli státuszt.  Ennek megfelelően 665 ezer embert állítottak munkába ebben az időszakban» – idézte Denisz Smihal miniszterelnök szavait a Golos.ua.

Megjegyezte azt is, hogy a vállalkozóknak felajánlott „5-7-9” programnak köszönhetően mintegy 500 ezer további munkahely megmentése volt lehetséges, illetve a 8 ezer hrivnyás támogatás és a kétharmados fizetéstámogatás is közrejátszott ebben.

Szakértők szerint több mint 50 ezer munkahely jött létre az útépítés területén.  

A kormányfő szerint az infrastrukturális beruházások összesen mintegy 160 ezer munkahelyet mentettek meg és hoztak létre.  Ez a munkahelyteremtés úgynevezett közvetett hatása, amikor az állam befektet és fellendíti a gazdaságot - foglalta össze a kormányfő.

Korábban hírt adtunk róla, hogy átlagosan 6 munkanélküli jelentkezik egy megüresedett helyre Ukrajnában. A pincérek, a csaposok, a szakácsok, a szobalányok ütköznek a legnagyobb nehézségekbe az álláskeresés során.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!