Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 11. – 08:55 | Kárpátalja |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Egy csernivci megyei lakos többezer hrivnya értékű olasz márkás árut próbált behozni, melyet a Kárpátaljai Vámhivatal lefoglalt.

Az olasz és a portugál gyártmányú áruk között jól ismert márkájú női cipők, női ridikülök, hátizsákok, kosztümök és pólók voltak.

A márkás áru a kisbusz csomagtartójában volt két dobozban, amelyekről a csernivci megyei lakos a csapi ellenőrző ponthoz érve nem tett említést a vámáru-nyilatkozatban.

A vám- és határellenőrzés során a sofőr csak három személyes tárgyakkal teli poggyászhelyet jelentett be.

Miután a vámosok felfedezték az új árut, azt mondta, hogy az áru nem az övé, hanem egy ismeretlen lány adta át az olaszországi Modena városban, hogy Ternopilba szállítsa azt.

Az előzetes becslések szerint az interneten például a CHANEL elegáns női táska ára több mint 6,3 ezer euró,

a FENDI ROMA hátizsák 2,2 ezer dollár, ami sokszorosa a vámszabályok által engedélyezett összegnek.

A tisztviselők lefoglalták az árut. Tart az értékbecslésük – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy illegális határátlépéssel próbálkozott két török állampolgár Kárpátalján. Az ismeretlen személyeket május 8-án a késő esti órákban vették észre a Szentmihálykörtvélyesi (Грушово) egység katonái.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy interpol által körözött gépkocsit találtak a határőrök Kárpátalján. Kárpátalján, az aknaszlatinai ukrán-román határátkelőhelyen Interpol által körözött személygépkocsit fedeztek fel.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!