Ukrajna | 2021. 04. 09. – 15:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában azok a régiók, amelyek elsőként kerültek szigorú karanténba, elsőként lépnek majd ki a lezárásból – fejtette ki véleményét Viktor Szegyuk, a betegek jogainak és biztonságának védelméért felelős tanács vezetője.

"A fertőző betegségekkel foglalkozó szakemberek, mind a tudósok, mind a hétköznapi orvosok

előrejelzései szerint mindenki már beteg volt.  

Az egyik kijevi kórházban a 700 alkalmazott közül csak kettő nem látszott fertőzöttnek. Az előrejelzések szerint talán pár hét, legfeljebb egy hónap, és ennek a hullámnak vége lesz. Ha van következő, akkor az lényegesen alacsonyabb lesz, és ez az egész világon megtörténik.  

Azok a régiók, amelyek elsőként megkezdték, elsőként befejezik" - mondta Viktor Szergyuk.

A szakértő megjegyezte, hogy elegendő fogyóeszköz van a COVID-19 kezeléséhez, de problémát jelent más betegségek kezelése és rehabilitációja.

"Van elegendő eszköz a covid kezelésére, de minden másra nem elég. Mert az emberek nem csak a koronavírus miatt halnak meg. Most egy idős, 79 éves férfi jelentkezett, aki erős stroke-ot kapott, 10 nap intenzív terápiára van szüksége. Most rehabilitálni kell, de nincs hol rehabilitálni őt.

A tervezett kezelés és rehabilitáció tilos, mindent a covidos ágyak foglalnak el"

- jegyezte meg Viktor Szergyuk, akit a Golos.ua idéz.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában már 5 ember kapta meg a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát. Ukrajnában eddig öten kapták meg a Covid-19 elleni vakcina mindkét dózisát, míg az első oltást már több mint 352 ezer személy vette fel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna még mindig nem tudja, hány embernek van szüksége COVID-19 oltásra. Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma közölte, hogy az ország lakosságának 70%-át be akarják oltani koronavírus ellen. Ez elméletileg lehetséges, ám ezt a kérdést okosan kell megközelíteni – fejtette ki véleményét Szvjatoszlav Protasz, az Ukrán Állami Egészségügyi Szolgálat egykori vezetője.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES