MTI

| 2021. 04. 09. – 14:00 | USA |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Húsz éve nem vettek őrizetbe annyi illegális bevándorlót az Egyesült Államok és Mexikó közötti határ mentén egy hónap alatt mint márciusban, csaknem 71 százalékkal többet mint februárban – közölte csütörtökön az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP).

A CBP szerint soha nem érkezett annyi, kísérő nélküli gyerek a határhoz mint az elmúlt hónapban, szám szerint 18 890, ami kétszer annyi mint februárban - írja az MTI.

Az amerikai határőrök a múlt hónapban 172 331 illegális bevándorlót tartóztattak fel a határon,

ami 70,6 százalékkal több a februári 101 028-hoz képest.

A hírügynökségi jelentés szerint a számok a migrációs válság súlyosbodását jelzik az Egyesült Államok déli határán, ami tavaly május óta nem enyhül, és tovább erősödött kapott azóta, hogy Joe Biden amerikai elnököt januárban beiktatták tisztségébe.

A válság fokozza a Biden-kormányzatra nehezedő nyomást, Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter csütörtökön a harmadik alkalommal látogat a déli határhoz.

A határ mentén március során őrizetbe vett emberek 60 százalékát (103 900) azonnal kiutasították a Donald Trump amerikai elnök kormányzata által hozott rendelkezést alkalmazva,

amely lehetővé teszi a kísérő nélküli felnőttek és azoknak a családoknak a kiutasítását, amelyekben a gyerek már elmúlt hét éves.

A Biden-kormányzatot bírálatok érték amiatt, hogy a határt átlépő gyerekek a törvény által engedélyezettnél több időt töltöttek a CBP által irányított központokban, amelyeket nem gyerekeknek terveztek.

A határhoz márciusban kísérő nélkül érkező 18 890 gyerek közül 8366-an Guatemalából, 5907-en Hondurasból, 1570-en Salvadorból, 2452-en Mexikóból érkeztek.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Biden dollármilliókat költ a migránsokra. A Biden által irányított kormányzat több mint 86 millió dolláros összeget ítélt meg a bevándorlási hivatalnak, hogy hotelekben szállásolják el az országba illegálisan érkező migráns családokat.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy „házassági adót” vetne ki Biden. A 400 ezer dollárnál kevesebbet kereső háztartások adója nem változik.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!