Ukrajna | 2021. 04. 09. – 12:01 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában a Digitális Tudományos Minisztérium azt javasolja az ukránoknak, hogy váltsanak át az ID-kártya típusú okmányra.

Nem fogják digitalizálni a papír formájú személyigazolványt,

ezért a Digitális Átalakítás Minisztériuma azt javasolja az embereknek, hogy váltsanak át ID-kártya típusú személyi igazolványra – mondta el Msztiszlav Banik, a Digitális Tudomány Minisztériumának elektronikus szolgáltatásainak fejlesztési vezetője az Unian.net hírportálnak adott interjújában.

"Nem lesznek digitalizálva a papír alapú személyigazolványok, mivel Ukrajnában több tízmilliót bocsátottak ki belőle. Szinte irreális ilyen hatalmas mennyiségű adatot feldolgozni, ellenőrizni azok érvényességét, tekintettel arra, hogy sok állami nyilvántartás között nem történt adatcsere.  

Ezért mindenkinek azt javasoljuk, váltson ID-kártya típusú személyi igazolványra" - mondta.

Banik szerint azok számára, akik nem akarnak ID-kártyára váltani, van a biometrikus személyigazolvány, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltató szektor összes állami szolgáltatását a megszokottal egyenlő alapon vegye igénybe.

Ezt a dokumentumot digitalizálták és megjelenítették a Gyija (Дія) mobilalkalmazásban.

Az Ukrán Legfelső Tanács  március 30-án Az egységes állami demográfiai nyilvántartásról és Ukrajna állampolgárságát megerősítő dokumentumokról, a személyiség vagy különleges státusának igazolásáról (4355. sz.) törvény módosításáról tervet fogadott el, amellyel az elektronikus személyigazolványokat a papír alapú megfelelőivel tette egyenlővé.

Az állami intézmények és magánszervezetek augusztus 23-tól, amikor hatályba lép az a törvény, amely az elektronikus útleveleket legalizálja a Gyija (Дія) mobilalkalmazásban, nem tagadhatják meg az ilyen dokumentumok elfogadását.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna az elektronikus személyi igazolványokat egyenlővé teszi a papíralapú okmánnyal. Az elektronikus személyi igazolványok segítségével utazhatunk Ukrajnán belüli járatokon, bankszámlákat nyithatunk és készpénzes tranzakciókat hajthatunk végre a bankokban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a digitális jogosítvány egyenértékű lett a papír alapú okmánnyal. Most a sofőr személyazonosságának és vezetési jogának igazolására elektronikus vezetői engedélyt, elektronikus jármű-forgalmi engedélyt és kötelező biztosítási szerződést (OSAGO) mutathat be a rendőröknek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES