Oroszország | 2021. 04. 09. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Oroszország készen áll arra, hogy az orosz állampolgársággal rendelkező donbászi lakosok védelmére keljen, Moszkva megteszi ezt a lépést szükség esetén – jelentette ki Dmitrij Kozak, az Orosz Elnöki adminisztráció helyettes vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Újságírói kérdésre válaszolva Kozak, aki egyben főtárgyaló a donbászi rendezést szolgáló megbeszélések politikai tanácsadói szintjén, a donbászi lakosság Oroszország általi megvédése kapcsán elmondta:

„minden attól függ, milyen mértékű lesz a tűz.

Ha ott, ahogy az elnökünk mondja, Szrebrenicát rendeznek, úgy, vélhetőleg a lakosság védelmére kelünk” - írja a Karpat.in.ua.

Hozzátette: ma már van elegendő, az elmúlt hét év harcaiban edzett fegyveres alakulat, hogy tartani tudja a védelmet.

„Remélem, erre nem lesz szükség” – húzta alá.

Ugyancsak a csütörtöki sajtótájékoztatón fejtettei ki, hogy szerinte a hadműveletek kezdete Ukrajna végének a kezdetét jelenti. Ez öngyilkosság, nem lábon, hanem halántékon lövés – mutatott rá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna mindent megtesz a béke érdekében a donbászi helyzet éleződése ellenére. Mint az elnök jelezte, „főparancsnokként együtt akarok lenni a katonáinkkal Donbászon a nehéz időkben. Azokra a helyekre, megyünk, ahol kiéleződött a helyzet”.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy március végén 350 tonna hadianyagot, köztük 35 Humvee katonai terepjárót rakodott ki Ukrajnában, az odesszai kikötőben az Ocean Glory amerikai csatahajó a Newsweeek beszámolója szerint. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES