Brazília | 2021. 04. 09. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Brazíliában újabb rekordot döntött a koronavírus-járvány egy nap alatt regisztrált halálos áldozatainak száma az ország egészségügyi minisztériumának csütörtöki közlése szerint.

A tárca 4249 új halottat jelentett be és további mintegy 90 ezer igazolt fertőzést - írja az MTI.

A keddi adatokkal együtt a járvány regisztrált halálos áldozatainak a száma több mint 345 000, a fertőzötteké pedig meghaladja a 13 milliót.

Közel az abszolút csúcshoz

A világjárvány kezdete óta a legtöbb egy nap alatt regisztrált halálos áldozatot az Egyesült Államokból jelentették január 20-án (4405), ettől már nincsenek messze a brazil adatok a két ország közötti jelentős lakosságszámbeli eltérés ellenére.

A pandémia az Egyesült Államok után Brazíliát sújtja a legjobban, és a 212 milliós latin-amerikai országban hetek óta dőlnek a fertőzöttségi és halálozási rekordok. Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik szakértője csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy

Brazília rendkívül súlyos járványügyi helyzetnek néz elébe. 

Több brazil államban válságos a helyzet, a kórházak túlterheltek, több egészségügyi intézmény telítettsége már meghaladja a 90 százalékot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Brazíliában a tárca 4195 új halottat jelentett be és további 86 979 igazolt fertőzést. A keddi adatokkal együtt a járvány regisztrált halálos áldozatainak a száma 336 947, a fertőzötteké pedig 13 100 580.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Bosznia-Hercegovinában a kormány járványkezelési tehetetlensége miatt tüntettek. Százak vonultak utcára Bosznia-Hercegovinában kedden, hogy elégedetlenségüknek adjanak hangot azért, mert véleményük szerint a kormány rosszul kezeli a koronavírus-járványt, és képtelen megszervezni az országos oltakozást.

 

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!