Ukrajna | 2021. 04. 09. – 09:30 |

Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban (Fotó); Keleten a helyzet változik: háború fenyeget Ukrajnában?; A számok alapján Kárpátalja a narancssárga zónában van; Zelenszkij Donbászra érkezett, előretolt ukrán állásokat szemlél meg; Napi 81 hrivnyába kerül egy katona étkeztetése. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 8-án.

Ketten haltak meg egy hátborzongató balesetben az Ungvári járásban (Fotó)

A tragikus közlekedési baleset az ungvári járási Dimicső (Демечі) település elején történt április 8-án, ahol árokba csúszott egy Volkswagen Sharan típusú gépkocsi. A baleset következtében életét vesztette a sofőr és az anyósülésen ülő utas. Még egy személy megsebesült.

Keleten a helyzet változik: háború fenyeget Ukrajnában?

Március végén 350 tonna hadianyagot, köztük 35 Humvee katonai terepjárót rakodott ki Ukrajnában, az odesszai kikötőben az Ocean Glory amerikai csatahajó a Newsweeek beszámolója szerint. Az ukrán politikai elit a katonai szállítmány ellenére nehezményezi, hogy a nagyhatalmak a fejük fölött egyeztetnek.

A számok alapján Kárpátalja a narancssárga zónában van

Anatolis Poloszkov, Kárpátalja kormányzója bejelentette, hogy ma, április 8-án van az első nap, amikor a járványhelyzet mutatói szerint régiónk elérte a narancssárga karanténzóna szintjét. 2021. április 8-án az orvosi oxigénenl ellátott ágyak foglaltsága a koronavírusos betegek kórházi kezelésére kijelölt egészségügyi intézményekben 44,4%-ot tesz ki.

Zelenszkij Donbászra érkezett, előretolt ukrán állásokat szemlél meg

Megkezdte munkalátogatását csütörtökön Donbászon Volodimir Zelenszkij elnök, aki előretolt ukrán állásokat szemlél meg a frontvonalon, ahol az utóbbi időben gyakori a tűzszünet megsértése – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal honlapjára hivatkozva.

Napi 81 hrivnyába kerül egy katona étkeztetése

Ruszlán Homcsak, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka elismerte, hogy a katonák étkeztetése a hadseregben jelentősen romlott. Egy személy számára csak 81 hrivnyát különítenek el a napi termékek megvásárlásához. Megjegyezte, hogy e területért a Védelmi Minisztérium felel.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!