Karpat.in.ua
| 2021. 04. 09. – 13:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán fegyveres erők készen állnak arra, hogy gyorsan reagáljanak a helyzet kiéleződésére Kelet-Ukrajnában és végig az orosz határ mentén – jelentette ki Ruszlan Homcsak altábornagy, vezérkari főnök egy csütörtök esti televíziós műsorban.

A tábornok arról biztosította a nézőket, hogy a katonai vezetés megtervezett minden megfelelő intézkedést a provokációkra történő gyors reagálás érdekében - írja a Karpat.in.ua.

Ugyancsak hangsúlyozta, hogy a helyzet ellenőrzés alatt van annak ellenére,

hogy az utóbbi időben a helyzet éleződése figyelhető meg.

Homcsak elmondta, az év kezdete óta időről időre éleződik a helyzet, provokációk történnek a kelet-ukrajnai fronton, ami azt jelenti, hogy aktivizálódnak Oroszország mesterlövészei, és, sajnos, az ukrán fegyveres erőknek veszteségei vannak.

Ezenkívül megfigyelhető az orosz csapatok létszámának növekedése az ukrán államhatár közelében. Azonban ez nem jelenti azt, hogy országunk körül „bezárulóban van a gyűrű” – tette hozzá.

Aláhúzta, hogy a helyzet ellenőrzés alatt van, és nem kell azt gondolni, hogy kilátástalan.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország szükség esetén a donbászi lakosság védelmére kel. Oroszország készen áll arra, hogy az orosz állampolgársággal rendelkező donbászi lakosok védelmére keljen, Moszkva megteszi ezt a lépést szükség esetén – jelentette ki Dmitrij Kozak, az Orosz Elnöki adminisztráció helyettes vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a donyecki hadműveletek kezdete egyben Ukrajna végének a kezdete. A hadműveletek aktivizálódása Donbászon Ukrajna végének a kezdete lesz, ahogy Ukrajna NATO-belépése is – jelentette ki Dmitrij Kozak, az Orosz Elnöki adminisztráció helyettes vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!