Ukrajna | 2021. 04. 09. – 08:17 |
Fotó: Korrespondent.net

Ukrajnában, Csernivciben egy ruhabolt tulajdonosa kiutasította a rendőröket az üzletéből, akik a karanténra vonatkozó előírások ellenőrzése céljából érkeztek.  

Anzsela Gurina a Facebook-on élőben közvetítette a rendfenntartókkal folytatott beszélgetést.

A tisztviselők tájékoztatták a tulajdonost a karanténszabályok rögzített megsértéséről. A hölgy cserében az igazolványuk felmutatását követelte.  

Gurina azt mondta a tisztviselőknek, hogy a dokumentumon nincs feltüntetve az igazolvány felirat.

Megjegyezte azt is, hogy az üzlet "privát terület", ahová a rend őrei az ő engedélye nélkül nem léphetnek be.

Gurina elmondta, hogy a tisztviselők megsértik alkotmányos jogait.

A nő kijelentette azt is a rendőröknek, hogy "nincs joguk bezárni az üzletét, csak géppuskákkal, de akkor ő visszalő".

"Most kihívom az operatív nyomozócsoportot. Mert beavatkoznak a munkámba. Mindegyik bíróságon panaszt fogok tenni" - mondta Gurina.

Ezt követően a rendőrök elhagyták az üzletet.

Mint tudjuk, Csernyivci megye is jelenleg a vörös zónában van, így ott tilos a nem élelmiszert árusító üzletek működtetése - írja a Korrespondent.net.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a számok alapján Kárpátalja a narancssárga zónában van. Anatolis Poloszkov, Kárpátalja kormányzója bejelentette, hogy ma, április 8-án van az első nap, amikor a járványhelyzet mutatói szerint régiónk elérte a narancssárga karanténzóna szintjét.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Európában Ukrajna áll az első helyen az új covid-esetek terén. Ukrajnában április 7-i adatok szerint 15 415 ember fertőződött meg koronavírussal. Ezzel a mutatóval hazánk 24 órán belül az élre került az új covid-fertőzési esetek terén.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!