Magyarország | 2021. 04. 09. – 14:25 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Egy 14 éves lány volt a koronavírus legfiatalabb áldozata az elmúlt 24 órában Magyarországon – derül ki a kormányzati tájékoztató oldal adataiból.

Alapbetegségként asztmát jelöltek meg nála.

Eddig ő a járvány legfiatalabb áldozata Magyarországon. Péntekre összesen 285-en haltak meg koronavírusban. Többségük idős, krónikus beteg volt - írja az Index.

A halálos áldozatok száma 22 966-nál tart. 

Idén márciusban két 16 éves lány is meghalt. Egyikük alapbetegsége elhízás és mentális retardáció volt, másikuknál nyirokrendszert érintő betegséget jelöltek meg. 2020 novemberében meghalt egy 18 éves, akut leukémiás fiatal férfi is, decemberben pedig egy 19 éves férfi vesztette életét, akinél alapbetegségként bakteriális és gombás eredetű gyulladást tüntettek fel.

A pénteki friss koronavírus-adatokban a halottak között feltüntették azt a nyolchónapos csecsemőt is,

akinek halálát azonban az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint nem koronavírus, hanem vérmérgezés okozta – mondta Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. A gyermeknél ugyan kimutatták a koronavírust, de tünetei nem voltak.

A hivatalos tájékoztatás szerint koronavírusban Magyarországon még nem halt meg gyermek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy 7325-tel nőtt a koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon. Eddig 2 689 102 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 126 139-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 133,8 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!