Ukrajna | 2021. 04. 09. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az elmúlt napokban egyre inkább kiélesedni látszik Kelet-Ukrajnában az orosz-ukrán háború. Egy felmérés szerint az ukránok több mint 30%-a úgy véli, Oroszország megtámadja Ukrajnát.

Az ukránok több mint 30%-a magasnak tartja Oroszország teljes körű katonai inváziójának valószínűségét Ukrajna ellen

- írja a Korrespondent.net hírportál a Rating szociológia csoport által készült felmérés eredményei hivatkozva, amelyet április 9-én, pénteken tettek közzé.

A válaszadók 36%-a magasnak értékeli Oroszország teljes körű katonai inváziójának valószínűségét Ukrajna ellen,

31%-uk közepesnek, 15%-uk alacsonynak, míg 12%-uk szerint nincs veszély.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a donyecki hadműveletek kezdete egyben Ukrajna végének a kezdete. A hadműveletek aktivizálódása Donbászon Ukrajna végének a kezdete lesz, ahogy Ukrajna NATO-belépése is – jelentette ki Dmitrij Kozak, az Orosz Elnöki adminisztráció helyettes vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország szükség esetén a donbászi lakosság védelmére kel. Oroszország készen áll arra, hogy az orosz állampolgársággal rendelkező donbászi lakosok védelmére keljen, Moszkva megteszi ezt a lépést szükség esetén – jelentette ki Dmitrij Kozak, az Orosz Elnöki adminisztráció helyettes vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!