Ukrajna | 2021. 04. 08. – 14:12 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában csütörtökre megint jelentősen megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma, egy nap alatt csaknem húszezer, a megelőző napinál mintegy négyezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak és a kórházba kerültek száma is ismét kimagaslóan sok, rekordközeli volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 19 419 új esettel 1 803 998-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 464 újabb áldozattal 35 962-re - írja az MTI.

A megelőző napon döntötte meg a járvány tavaly tavaszi kitörése óta

a csúcsot az egy nap alatt regisztrált elhunytak száma 481-gyel.

Eddig 1 383 883-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont csaknem kilencezerrel 384 153-ra emelkedett.

Kórházba az elmúlt napban megint kimagaslóan sok, 5092 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző napon rekordmagas, 5587 volt.

A legtöbb új beteget, 1886-ot ismét az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben regisztrálták, ahol az azonosított fertőzöttek száma Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint mostanra megközelítette a 172,5 ezret, az elhunytaké pedig 48-cal 3749-re nőtt.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint Kijevben annyira leterheltek a kórházak, hogy szülőotthonokat, gyermekkórházakat és tuberkulózisos betegeket ellátó egészségügyi intézményeket készülnek megnyitni koronavírusos betegek fogadására.

Több régióban a helyi vezetés tovább szigorított a karanténon. A nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városában április 19-ig meghosszabbították a szinte teljes zárlattal felérő szigorított karantént, ezenfelül a városi gyermekklinikán 105 ágyat különítettek el koronavírusos gyermekek számára.

A városvezetés válságstábja a megyei egészségügyi hatósághoz fordult, hogy

engedélyezze újabb egészségügyi intézményekben ágyak biztosítását Covid-betegek számára.

A nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében az állami vasúttársaság leállította a régión áthaladó helyközi vonatok közlekedését.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a számok alapján Kárpátalja a narancssárga zónában van. A COVID-19 gyanúja vagy megerősített esete alapján a betegek kórházi kezelésére kijelölt egészségügyi intézményekben az ágyak foglaltsága 57%-os.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Európában Ukrajna áll az első helyen az új covid-esetek terén. Ukrajnában április 7-i adatok szerint 15 415 ember fertőződött meg koronavírussal. Ezzel a mutatóval hazánk 24 órán belül az élre került az új covid-fertőzési esetek terén.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés