USA | 2021. 04. 08. – 20:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Életbe lépett az új börtöntörvény Kaliforniában, amely a transzneműekre hivatkozik, és közel 300 elítélt már be is nyújtotta a kérelmét az áthelyezésre. A többség női börtönbe akar menni - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzója tavaly szeptemberben aláírt egy törvényt, amelynek értelmében a transznemű rabokat az újonnan felvett genderidentitásuk szerint helyezik el a börtönökben – eddig ezt a biológiai nemük alapján tették meg - írja az Origo.

Az új törvény január elsején lépett életbe, és most már a hatásai is érezhetőek.

A Los Angeles Times beszámolója szerint Kalifornia börtönlakosságának valamivel több, mint 1 százaléka, vagyis 1129 elítélt azonosítja magát nem binárisként, interszexuálisként vagy transzneműként. Eddig az illetékesek négy rabot helyeztek át a Chowchilla női börtönbe, 21 nemi alapú áthelyezést már jóváhagytak, és eddig még egyet sem utasítottak el.

Az összesen 261 kérvény közül hat kivételével mindannyian azt akarták, hogy egy női intézménybe helyezzék át őket. 

A Limerick börtön női szárnyában tölti napjait Alejandro Gentile – a 18 éves személy eredetileg férfinak született, mostanra azonban már nőként azonosítja magát. A 2015-ös írországi gendertörvénynek köszönhetően pedig engedélyezték neki, hogy az általa megválasztott nem szerinti börtönben helyezzék el,

ott ugyanis lehetőség van arra, hogy az emberek saját maguk határozzák meg az identitásukat.

Ennek azonban komoly veszélyei vannak, tekintve a férfi hátterét. Alejandro ugyanis, akit most már Barbie Kardashiannek hívnak, azért került börtönbe, mert két embert is halálosan megfenyegetett, korábban pedig többször is szexuálisan zaklatott nőket. A férfi ráadásul, bár nőnek tartja magát, nem esett át semmilyen átalakító műtéten, így például továbbra is férfi nemi szervvel rendelkezik.

Korábban hírt adtunk arról, hogy állatoknak szánt Covid oltóanyagot jegyeztek be Oroszországban. A hatóság szerint a Carnivac–Cov elnevezésű oltóanyag az első, új koronavírus-fertőzés elleni állatvakcina a világon.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy befőzőcskézte magát a börtönbe a Youtube-sztár. A férfi ügyelt arra, hogy ne mutassa az arcát, tetoválásai alapján azonban az olasz rendőrök felismerték.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés