Ukrajna | 2021. 04. 08. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Májustól új gázár lép életbe Ukrajnában; Igazolniuk kell utazásuk célját az Ukrajnába érkező külföldieknek; Folytatódik a nyugdíjak indexálása Ukrajnában; Okmányok helyett kolbászt mutatott fel a rendőröknek egy részeg sofőr Lembergben; Ukrajnának nincs elég pénze a covid-oltások megvásárlására.  Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 7-én.

Májustól új gázár lép életbe Ukrajnában

Májustól Ukrajnában megváltoztatják a gázárakat. Ezt a döntést az Országos Energiaügyi és Közüzemi Szabályozási Bizottság (NKREKP) hozta meg. Feltételezik, hogy a lakosság számára a gáz ára piaci alapú lesz, ahogyan azt a törvény előírja, de a fogyasztók rögzített áron vásárolhatnak gázt, amely az év során nem változik - ez év május 1-jétől jövő év április 30-ig.

Igazolniuk kell utazásuk célját az Ukrajnába érkező külföldieknek

Az Ukrajnába készülő külföldieknek ezentúl igazolniuk kell utazásuk célját. Demcsenko elmondta, a negatív koronavírus teszten, a kötelező biztosításon kívül jövetele célját igazoló irattal is rendelkezniük kell a külföldi állampolgároknak. Ellenkező esetben visszafordíthatják őket a határról.

Folytatódik a nyugdíjak indexálása Ukrajnában

2021-ben Ukrajnában a nyugdíjemelés további szakaszai várhatók. Ezenkívül egy finanszírozott nyugdíjrendszert kell elindítani ebben az évben – írta Facebook-oldalán Denisz Smihal miniszterelnök. Elmondása szerint a márciusi nyugdíjak indexálása teljesen befejeződött.

Okmányok helyett kolbászt mutatott fel a rendőröknek egy részeg sofőr Lembergben

Az ukrajnai Lembergben a járőrök megállítottak egy ittas sofőrt, aki iratok helyett kolbászt mutatott fel nekik. A járőrökhöz bejelentés érkezett arról, hogy az egyik bolt közelében észrevettek egy bézs színű Zsigulit, amelynek sofőrje valószínűleg ittas volt. Néhány perccel később a járőrök megállították az autót.  

Ukrajnának nincs elég pénze a covid-oltások megvásárlására

Az ukránok számára szükséges covid-oltások megvásárlásához további 6,5 milliárd hrivnyára van szükség. Ezeket az összegeket a szerződött mennyiségek vásárlására fordítják.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés