Magyarország | 2021. 04. 08. – 12:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Éjszaka sok helyen még fagyott és napközben sem lesz melegebb 7-11 foknál. Egyes helyeken viharos szél és hózápor is lehet ma.

Napközben egy felhőtömb halad kelet felé, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap - írja a Hirado.

Több helyen – délnyugaton kisebb eséllyel – alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet.

Emellett reggel az Észak-Dunántúlon havazhat is.

Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharossá is fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken már javul az idő és a mostani előrejelzések szerint

hétvégére több helyen a 20 fokot is elérheti a maximum hőmérséklet.

Korábban hírt adtunk arról, hogy komoly fennakadásokat okoz a hajnalban kezdődött havazás Erdélyben. Erdély keleti részén, főként a hegyvidékeken, így Hargita megyében is súlyos fennakadásokat okoz a közlekedésben a szerda hajnalban kezdődött, és azóta is kitartó havazás.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Horvátországban és Szlovéniában is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés. Horvátországban és Szlovéniában kedden komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!