USA | 2021. 04. 08. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Magántranzakció keretében 3,25 millió dolláros (986 millió forint) rekordáron kelt el egy kiváló állapotban fennmaradt példány az Action Comics amerikai képregénysorozat első, 1938. júniusi füzetéből, amelyben elsőként tűnt fel Superman, a képregényipar egyik legsikeresebb és legnépszerűbb szereplője.

Az eladó valamivel több mint 2 millió dollárért vásárolta a ritka képregényt 2018-ban – közölte az ügyletről beszámoló ComicConnect.com internetes aukciós és bizományi cég, írja az MTI.

Az Action Comics alapozta meg a ma is ismert amerikai szuperhősképregények műfaját,

és nemcsak a képregényekre, hanem a popkultúra más területeire is nagy hatást gyakorolt.

A sorozat első füzete arról szól, miként került a Földre egy másik bolygóról a természetfölötti képességekkel rendelkező figura, „polgári nevén” Clark Kent.

Az új rekord csak kis összeggel haladja meg a korábbi rekordot: az Action Comics egy másik, ugyancsak jó állapotban fennmaradt példánya 2014-ben

valamivel több mint 3,2 millió dollárért cserélt gazdát egy árverésen.

Bár az első Superman-képregényt annak idején több százezer példányban adták ki, becslések szerint napjainkra csak mintegy száz darab maradt fenn belőle, ráadásul nagyon eltérő állapotban. A most eladott füzet a legjobb állapotban megőrzött példányok közé tartozik – közölte a ComicConnect.com.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a legősibb ismert európai térképet találhatták meg Franciaországban. A Saint-Bélec-tábla néven ismert lelet a Kr. e. 1900. és Kr. e. 1650. közötti időszakból származhat. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 4,5 milliárd évvel ezelőtt egy nagyjából Mars nagyságú objektum ütközhetett a Földdel. Egyes elméletek szerint ez a kozmikus karambol vezetett a Hold létrejöttéhez.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!