MTI

| 2021. 04. 08. – 19:00 | Ausztrália |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hatvan éve feladta magát egy ládában, hogy Ausztráliából hazarepülhessen Angliába: a honvágytól szenvedő egykori kamasz most azt a két ír férfit keresi, akik egykor vakmerő tervében segítettek neki.

A Cardiffban élő, 75 éves Brian Robson a The Guardian brit napilapnak mesélte el a 60 éve nagy port kavart esetet - írja az MTI.

A walesi férfi felidézte, hogy 19 évesen, 1965-ben a Victorian Railways vasúttársaságnál dolgozott Ausztráliában.

Havonta 40 fontot keresett, de egy repülőjegy 700 fontba került szülőföldjére, Nagy-Britanniába.

Annyira gyötörte a honvágy, hogy kétségbeesett ötlete támadt: vásárolt egy kis hűtőszekrény méretű faládát, felpakolta párnával, étellel, itallal és egy Beatles-könyvvel, majd két ír férfit kért meg arra, hogy leszögezzék a láda fedelét, hogy rakományként fel lehessen adni a Quantas légitársaság Melbourne-ből Londonba tartó járatára.

Robson elmondta, hogy segítőinek sajnos csak a keresztnevét tudja: John és Paul, de szeretné megtalálni őket, hogy ismét köszönetet mondhasson nekik. Pedig a kaland félresiklott: a láda nem fért fel a londoni járatra, ezért egy másik géppel Los Angelesbe küldték, ahol a vámhatóságok felfedezték a potyautast.

A korabeli lapok is beszámoltak Robson ügyéről.

A kamaszt az FBI is kihallgatta, majd feltették egy utasszállító gépre és hazaküldték Londonba. Robson elmondta, hogy levélben megköszönte a két írnek a segítséget, de nem válaszoltak neki. Ennyi idő után azonban mégis szeretné "meghívni őket egy italra".

A BBC-nek nyilatkozva utólag elismerte, hogy "ostobaság" volt a ládás utazás ötlete.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy magántranzakció keretében 3,25 millió dolláros (986 millió forint) rekordáron kelt el egy kiváló állapotban fennmaradt példány az Action Comics amerikai képregénysorozat első, 1938. júniusi füzetéből, amelyben elsőként tűnt fel Superman, a képregényipar egyik legsikeresebb és legnépszerűbb szereplője.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a világ egyik legrégibb titokzatos gyilkossági ügyét segíthet megoldani egy maroknyi 17. századi arab ezüstérme, amelyekből egyet New Englandban (USA) találtak egy Rhode Island-i szedd magad-földön.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!