Európai Unió | 2021. 04. 07. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az oltóanyag-szállítások felgyorsulásának köszönhetően jó esély van arra, hogy késő nyárra már kialakul a koronavírus elleni közösségi immunitás az Európai Unióban (EU) - jelentette ki Stefan de Keersmaecker, az Európai Bizottság szóvivője a brüsszeli testület keddi sajtótájékoztatóján.

 "Várhatóan szeptember közepére az EU felnőtt lakosságának 70 százalékát beoltják,

mivel a kiszállítandó oltóanyag dózisszáma háromszorosára növekszik az első negyedévhez képest. Ez az átoltottsági arány lehetővé fogja tenni a közösségi immunitás kialakulását" - tette hozzá, idézi az MTI.

Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő megerősítette, hogy az EU-ban a kezdeti késlekedések miatt eddig szétosztott dózisszám nem több, mint 107 millió.

Ez a mennyiség azonban véleménye szerint elengedő volt arra, hogy beoltsák "a különböző célcsoportokat".

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy április hónaptól kezdve egészen június végéig 360 millió adag vakcina kiszállítására lehet számítani az unióban.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Biden hivatalba lépése óta már 150 millió oltást adtak be az Egyesült Államokban. Biden ismét kijelentette: hivatalba lépésének 100. napjára el kell érniük a 200 milliós határt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 132,3 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés