Ukrajna | 2021. 04. 07. – 09:34 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában, Dnyipróban meghalt egy 28 éves koronavírusban szenvedő kismama. Ezt a Mecsnyikov Kórház főigazgatója, Szerhij Rizsenko jelentette be.

A nő tüdőkárosodása 90%-os volt.

Szerhij Rizsenko szerint császármetszést hajtottak végre, utána három hétig az intenzív osztályon lélegeztetőgépen volt az anya – írja a Suspilne hírportál. 

"Az állapotos nők nehezen viselik a fertőzést, mert általában a meg nem született gyermek támogatja a rekeszizmát, a tüdő összezsugorodik, stagnáló folyamatok alakulnak ki. Látjuk, hogy a súlyos tüdőgyulladásban szenvedő, az utolsó pillanatig otthon tartózkodó nőket rendkívül súlyos állapotban viszik be a Mecsnyikov Kórházba.  

Ilyenkor nagyon nehéz megmenteni a nőt és a gyermeket is" - mondta az orvos.

További hat vajúdó nő súlyos állapotban van, 60-90%-os tüdőkárosodásuk van. Minden újszülött egészséges.

Április 2-án a Mecsnyikov Megyei Kórház vezetője, Szerhij Rizsenko bejelentette, hogy a kórházban hét koronavírusos fertőzésben szenvedő terhes nőnek császármetszést hajtottak végre. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy legyőzte a koronavírust egy 100 éves ukrán asszony. Kora tavasszal Marija Tihonovna családjában mindenkit megfertőzött a koronavírus.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője szerint Ukrajna orvosi rendszere a koronavírus elleni küzdelemben már az összeomlás határán dolgozik.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés