Ukrajna | 2021. 04. 07. – 17:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője szerint havi 6 millió oltást kell végezni Ukrajnában, hogy 2022-ig az ukránok 70%-a védve legyen.

Sztepanov elmondta, hogy Ukrajna egészségügyi rendszere megbirkózik ezzel

– tudatja az RBC Ukraina hírportál. 

"Orvosi rendszerünk kapacitása készen áll egy ilyen feladatra. Kidolgoztuk a nemzeti oltási tervet.  A projektben azt javasoljuk, hogy határozzuk meg az oltások minimális számát, amelyet orvosi rendszerünknek el kell végeznie annak érdekében, hogy az év végéig a lakosság 70%-a védve legyen” - mondta a miniszter.

Az egészségügyi minisztérium vezetője hangsúlyozta,

hogy az oltások minimális száma havi 6 millió.

„Havonta csaknem 6 millió oltás, vagy napi 270 ezer oltás a hét minden napján. Meg tudjuk csinálni? Igen. De csak egy esetben: ha a kormány minden szintje részt vesz ebben a folyamatban” - mondta Sztepanov.

Az információk szerint Kijev megyében már negyedik napja egyetlen beoltott személy sincs.  

Ugyanakkor az elmúlt nap során 15 585 oltást végeztek Ukrajnában.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb antirekordot döntött a koronavírus miatt elhunytak száma Ukrajnában. Az elmúlt nap folyamán 15 415 új COVID-19 esetet rögzítettek Ukrajnában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna tízmillió dózis vakcináról kötött szerződést a Pfizer vállalattal. Az, hogy pontosan mikor érkezik meg a szállítmány, nem derült ki az elnöki bejelentésből.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés