Ukrajna | 2021. 04. 07. – 11:09 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Háromoldalú Kapcsolattartó Csoport (TCG) ukrán küldöttségének vezetője, Leonyid Kravcsuk, többek között Ukrajna első elnöke elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem áll készen a nagyszabású háborúra, mert fél a következményeitől.

"Oroszország nem áll készen a nagyszabású háborúra. Sok belső problémája van.

Cselekedeteinek kiszámíthatatlansága ellenére mindig félnek. A jövőtől félnek. És azt hiszem, Putyin tudja, hogy ennek mi lehet a vége. Nagyon jól tudja" - mondta Kravcsuk az Ukrajna 24 tévécsatorna műsorában, idézi az Interfax.com.

Kravcsuk szerint Putyin nem akar nagy háborút, ellenőrzés alatt akarja tartani Ukrajnát, Európát és minden demokratikus értéket.

"Neki (Putyinnak – a szerk.) nem fogják hagyni ezt. Többé nem lesz képes úgy viselkedni, mint néhány évvel ezelőtt. A világ meglátta, kivel van dolga.  

És ezt látom a NATO és az egész világon magas rangú politikusok nyilatkozataiban"

- foglalta össze Kravcsuk.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Moszkva egyelőre nem látja jelét annak, hogy Kijev vissza akarná fogni a harcias retorikát, és hogy kézben tartaná fegyveres erőit a délkelet-ukrajnai demarkációs vonalnál - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a NATO-főtitkár felhívta Zelenszkijt a kelet-ukrajnai válság kiéleződése miatt. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár telefonon felhívta kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, és kifejezte aggodalmát, hogy az orosz haderő aktivitása erősödik az ukrán határ mentén, és kiéleződik a Donyec-medencei fegyveres konfliktus.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés