Ukrajna | 2021. 04. 06. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője szerint Ukrajna orvosi rendszere a koronavírus elleni küzdelemben már az összeomlás határán dolgozik.  

A tárcavezető április 6-án, kedden beszélt a kórházi ágyak leterheltségéről – írja a Korrespondent.net hírportál.

Az ukrán kórházakban 67 000 ágyat láttak el oxigénnel, ez az orvosi rendszer maximális kapacitása. Most 58% -uk foglalt.

"Több mint 47 ezer beteg tartózkodik orvosi intézményekben. Maximalizáltuk az oxigénnel rendelkező ágyak számát 67 ezerig. Ez a határ, nem tudjuk tovább növekelni, mert más betegségek nem vakációztak" - mondta.

A miniszter megjegyezte, hogy a koronavírus-fertőzési esetek és halálozások száma folyamatosan növeszik.

A statisztikák meglehetősen szomorúak. A dinamikában, ha a halálozások számát elemezzük, akkor az elmúlt héten ez a szám 2455 ember volt, ami 400 halálesettel több, mint az előző héten.

 A heti fertőzési esetek száma is nőtt, 103 497 beteget tett ki - mondta Sztepanov.

Megjegyezte azt is, hogy a vörös karanténzónában 11 régió van.  Az oxigénágy-terhelés körülbelül 58% és folyamatosan növekszik. A legfeszültebb helyzet Kijevben, Hmelnyick, Mikolajiv és Zsitomir régióban van.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán Egészségügyi Minisztérium újabb covid-antirekordokra számít. Amint azt a tárcavezető megjegyezte, a meglévő korlátozások feltétel nélküli betartása nagyon fontos az Egészségügyi Minisztérium számára.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján mától újraindul a tömegközlekedés. Kárpátalján közel egy hónap után újraindul a tömegközlekedés. Erről a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó megyei bizottság döntött április 5-i ülésén. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés