Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 06. – 12:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A koronavírus terjedése ellen hozott intézkedések miatt sok vállalkozó volt kénytelen bezárni üzletét. A bevétel kiesésüket komponzálva 8 ezer hrivnyás kártérítést kaptak az államtól, azonban ezt ukrán állampolgárok kis százaléka kapta meg – mondta el Andrij Novak, az Ukrán Közgazdászok Bizottságának vezetője.

„A kompenzációs mechanizmusok a világ szinte minden országában működnek.

Ez meglehetősen jelentős támogatás. Formálisan végrehajtottunk egy egyszeri, 8 ezer hrivnya összegű segélyből álló akciót tavaly decemberben. A szigorú kritériumok miatt csak 500 ezer ukrán kapott segítséget.

Azaz az ukrán állampolgárok nagyon kis százaléka”

- mondta Andrij Novak, akit a Golos.ua idéz.

A közgazdász megjegyezte, hogy 8 ezer hrivnya kompenzáció nem elegendő.

„Ha egy ilyen akció ugyanazokat a kritériumokat követi, és most ismét 8 ezer hrivnya támogatást nyújt, akkor ismét nagyon kevés ukrán használhatja majd ezt a segítséget. Ennek a segítségnek a nagysága, a támogatás jellege nem kompenzálja jelentősen azokat a nagyon súlyos gazdasági veszteségeket, amelyeket gazdaságunk és szolgáltató szektorunk a karanténkorlátozások során visel el” - összegezte Novak.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában jóváhagyták a vállalkozók karanténtámogatását. Ukrajnában a 8000 hrivnya összegű támogatást azon magánvállalkozásoknak és munkásoknak fizetik ki, akik veszteséget szenvednek a szigorú karanténkorlátozásoktól.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy májustól éves gázszerződésre vezetik át a fogyasztókat Ukrajnában. Ukrajnában a Nemzeti Energetikai és Közmű-szabályozási Bizottság közzétette a lakosság gázellátására vonatkozó éves szerződést szabályozó határozattervezetet, amelyet alapértelmezés szerint minden fogyasztó megkap 2021 május 1-től.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!