Magyarország | 2021. 04. 06. – 16:13 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A reggeli összebújás élvezetes, energetizáló, és segít, hogy jól induljon a napunk. Ha egy kis változatosságot szeretnénk a szerelmi életünkben, akkor érdemes egy órával korábbra állítani az ébresztőnket.

Kipihenten tettre készebbek vagyunk

Az egész napos pörgés után érthető, ha este fáradtnak és feszültnek érezzük magunkat, ilyen állapotban pedig csak arra vágyunk, hogy beledőljünk az ágyba, és másnap reggelig ne kelljen megmozdulnunk sem.  Kézenfekvő hát, hogy (jó esetben) nyolc óra alvás után, kipihenten sokkal nagyobb kedvvel és hévvel tudunk összebújni partnerünkkel - írja a Házipatika.com.

Férfi hormonok az egekben

Azért is érdemes lehet a reggeleket választani, mert a férfiak gyakran jobban teljesítenek reggel, mint éjszaka. Ennek oka, hogy szervezetük ilyenkor több tesztoszteront termel, aminek köszönhetően szexuális étvágyuk és libidójuk is nagyobb lesz.

Agyunk még nem ébredt fel

Az ébredés pillanatában agyunk még nem üzemel 100 százalékosan, talán kicsit kótyagosak is vagyunk, de ami a legfontosabb: még nem kezdett az előttünk álló napon és a megoldandó feladatokon pörögni. Ahelyett tehát, hogy ébredés után azonnal a telefonunkért nyúlnánk és ellenőriznénk az e-mailjeinket, bújjunk inkább párunkhoz, és élvezzük a zavartalan intim perceket.

Mosolyogva kezdhetjük a napot

Orgazmus hatására agyunkban endorfin, azaz boldogsághormon, valamint oxitocin, az úgynevezett szeretethormon is termelődik, ezek garantálják az együttlét utáni kellemes közérzetet, valamint hogy még jobban kötődünk majd párunkhoz.

Kibillenünk a megszokásból

A szexet az emberek többsége hagyományosan "éjszakai tevékenységnek" tartja, pedig egyáltalán nem kellene napszakhoz kötni. Talán épp emiatt a megszokás miatt válik az évek során gyakorlatilag rutinfeladattá, amelyet még elalvás előtt le kell tudni. A reggeli szex segítségével egy kis változatosságot és izgalmat lehet csempészni szerelmi életünkbe.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!