Ukrajna | 2021. 04. 06. – 09:30 |

Kamion ütött el egy kerékpáros fiút Makkosjánosiban (Fotók); Ukrajnában tovább csökkent az új koronavírus-betegek száma; Kínai külügyminiszter: a fejlett országok felvásárolták a világ vakcinakészletének 60 százalékát; Kreml: az orosz csapatmozgás miatt nincs ok aggodalomra; Romániában a gyerekeket sem kíméli a járvány harmadik hulláma. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 5-én.

Kamion ütött el egy kerékpáros fiút Makkosjánosiban (Fotók)

Súlyos közlekedési baleset történt Makkosjánosiban. Kamion elütött egy 15 éves fiút, akit jelenleg az intenzív osztályon kezelnek. A közúti baleset vizsgálata során kiderült, a sofőr józan állapotban vezetett. A baleset következtében a 15 éves fiút súlyos sérülésekkel a beregszászi kórházba szállították.

Ukrajnában tovább csökkent az új koronavírus-betegek száma

Ukrajnában hétfőre mintegy tízezer új beteget regisztráltak, több mint három és félezerrel kevesebbet a megelőző napinál, és fele annyit a két nappal korábbi, húszezret meghaladó csúcsnál, az átmeneti csökkenésnek viszont általában az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek az országban.

Kínai külügyminiszter: a fejlett országok felvásárolták a világ vakcinakészletének 60 százalékát

Vang Ji kínai külügyminiszter "vakcinanacionalizmussal" vádolta meg a fejlett országokat egy hétvégi interjúban, amelynek a szövegét a kínai külügyminisztérium hétfőn tette közzé hivatalos internetes oldalán. Vang szerint a világ népességének 16 százalékát kitevő fejlett országok a globális koronavírus elleni oltóanyag-állomány 60 százalékát vásárolták fel

Kreml: az orosz csapatmozgás miatt nincs ok aggodalomra

Az orosz hadsereg orosz területen való mozgásának nem kellene aggodalmat keltenie, mert Oroszország nem jelent fenyegetést más országokra - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Romániában a gyerekeket sem kíméli a járvány harmadik hulláma

Romániában a gyerekeket sem kíméli a koronavírus-járvány harmadik hulláma - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a román egészségügyi miniszter. Vlad Voiculescu elmondta: 167 gyereket kezelnek a koronavírusos esetekre szakosodott kórházakban, közülük 16-ot intenzív osztályon, kettőt pedig lélegeztetőgépre kötve.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés