Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 06. – 09:11 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Nagy építkezés programnak köszönhetően az elmúlt év során 150 kilométernyi határ menti infrastrukturális utat javítottak meg. Tervek szerint a munkálatok 2021-ben is folytatódnak – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás hivatalos honlapján. 

„Kárpátalja nemcsak Európába, hanem Ukrajnába nyíló ablak.  

Évtizedek óta az ellenőrző pont közelében lévő utak a szomszédos országokkal nagyon leromlott állapotban vannak, emiatt Ukrajnába belépve mindenki kényelmetlenséget, gödröket és kátyúkat érez. Ezért a határ menti közúti infrastruktúra helyreállítása fontos elem az állami és regionális hatóságok munkájában. Idén 80 km határ menti útszakaszt javítanak meg” - mondta el Miroszlav Bileckij, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás első helyettes vezetője.

Az R-53 út a Kisberezna–Ublja határátkelőig vezet.

A 3,5 kilométeres szakasz javítási munkálatait 2021 harmadik negyedévében kezdik meg, az Európai Unió által biztosított támogatási projekt keretében.

A tervek szerint idén javítják a Kijev–Csap autóút Csap-Záhony határátkelő felé vezető 5 kilométeres szakaszát.

A magyar féllel is folynak a tárgyalások a két határátkelőt összekötő Tisza folyó hídjának felújításáról.

Idén javítják az M-25 út Tiszasalamon–Nagydobrony–Makkosjánosi közötti szakaszát, beleértve a Kaszony–Barabás határátkelő felé vezető út helyreállítását is.

Makkorjánosiban az útjavítási munkálatok már március közepén megkezdődtek.

A Nagydobrony–Munkács–Beregszász M-24 autóúton is útjavítási munkálatok lesznek elvégezve, beleértve az Asztély–Beregsurány határátkelő felé vezető utat is.

Az M-26 út egyszerre két uniós országot, Magyarországot és Romániát is összeköti a tiszaújlaki és a nevetlenfalui határátkelőkön keresztül.

Itt csaknem 7,7 km hosszú útszakaszt újítanak majd fel.

A dédai ellenőrző pont kialakításáról és Vásárosnaménnyal történő összekötéséről folyik a tervezési és becslési dokumentáció kidolgozása - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás hivatalos honlapján.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hog Kárpátalján mától újraindul a tömegközlekedés. Kárpátalján közel egy hónap után újraindul a tömegközlekedés. Erről a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó megyei bizottság döntött április 5-i ülésén. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Zelenszkij aláírta a rendeletet az ukrán lakosság koronavírus elleni vakcinálásáról. Volodimir Zelenszkij vasárnap aláírta a rendeletet, amellyel hatályba helyezte a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) pénteki döntését az ukrán lakosság koronavírus elleni oltásáról.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!