Horvátország | 2021. 04. 06. – 14:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Horvátországban és Szlovéniában kedden komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki az egész tengermellékre.

Isztriában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél enyhébb, narancssárga, Észak- és Kelet-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben - írja az MTI.

A rendőrség több autópályaszakaszt is lezárt a teherforgalom elől.

A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy amennyiben nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel, ne induljanak útnak.

A horvát meteorológiai szolgálat szerint szerdára mérséklődik a szélsőséges időjárás, de újabb csapadékra és mínusz fokokra lehet számítani.

Szlovéniában reggel leginkább a déli, délnyugati és északi országrészeken havazott, később azonban más területekre is átterjedt a havazás.

A meteorológiai intézet szerint 15-30 centiméteres hó is eshet. Az időjárás az egész ország területén télies.

A szlovén meteorológiai szolgálat szerint délutánra már nem várható nagyobb mennyiségű csapadék, néhány zápor kivételével, amely lehet havas is. Mivel a talaj meleg, a hó gyorsan elolvad, és éjszakára kitisztul az égbolt, de fagyok várhatók.

Korábban hírt adtunk arról, hogy esik a hó Beregszászban. A közösségi oldalakat elárasztotta a hír, miszerint nemcsak Magyarországon, de Kárpátalja több pontján, Beregszászban és Munkácson is esik a hó.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hidegfront érkezik: többször erős, viharos lesz a szél, keddre mintegy 10 Celsius-fokkal esik vissza a hőmérséklet és néhol havazásra is készülni kell. A hétvégére viszont már melegszik az idő.

Forrás

MTI


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!