Karpat.in.ua
| 2021. 04. 06. – 08:30 | Ukrajna |
A vezérkari főnök közleményében emlékeztetett, 2014 februárjában a második világháború után először sértették meg a nemzetközileg elismert határokat, amikor Oroszország ideiglenesen megszállta és erőszakkal próbálta annektálni Krímet és Szevasztopolt, megszállta egy szuverén állam területét, és véres háborút indított. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán Fegyveres Erők az utóbbi évek során Európa valódi védőpajzsává váltak, Ukrajna pedig tevékenyen hozzájárul az euroatlanti biztonság erősítéséhez – írta Ruszlan Homcsak vezérezredes, hadsereg-főparancsnok a NATO megalakulása 72. évfordulója alkalmából kiadott nyilatkozatában.

Mint a vezérkari főnök közleményében emlékeztetett, 2014 februárjában a második világháború után először sértették meg a nemzetközileg elismert határokat, amikor Oroszország ideiglenesen megszállta és erőszakkal próbálta annektálni Krímet és Szevasztopolt, megszállta egy szuverén állam területét, és véres háborút indított - írja a Karpat.in.ua.

Ez nemcsak egyesítette az ukránokat az alattomos megszállókkal szembeni ellenállásban,

hanem meggyőzte őket a NATO-ba történő belépés szükségességéről – mutatott rá.

Homcsak szerint ma az ukrán Fegyveres Erők tevékenyen együttműködnek a NATO-val a védelmi reform minden területén.

Az együttműködés fő irányai a katonai párbeszéd erősítése stratégiai szinten, együttműködés a Fekete-tengeri régióban, a csapatok felkészítésére irányuló kollektív intézkedések, beleértve a NATO-hadgyakorlatokon való részvételt, információcserét és a soknemzetiségű NATO-irányításban való részvételt.

„Országunk belépése a NATO-ba nemcsak Ukrajnát erősíti meg, hanem az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét (NATO) is. Az ukrán Fegyveres Erők az utóbbi évek során Európa valódi védőpajzsává váltak,

Ukrajna pedig tevékenyen hozzájárul az euroatlanti biztonság erősítéséhez” – zárta nyilatkozatát Ruszlan Homcsak.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az EU jogsértőnek nevezte, hogy Oroszország a Krím félszigeten toboroz. Oroszországot köti a nemzetközi jog, amelynek értelmében biztosítania kell az emberi jogok védelmét és tiszteletben tartását az elcsatolt területeken is.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az USA nem hagyja magára Ukrajnát az orosz agresszió eszkalálódása esetén. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az ukrán kollégájával, Andrij Tarannal telefonon folytatott megbeszélése során kijelentette, hogy az USA nem hagyja magára Ukrajnát az orosz agresszió eszkalálódása esetén, és nem engedi, hogy a Kreml megvalósítsa agresszív törekvéseit.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!