Kárpátalja | 2021. 04. 30. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nagyszőlősön ötezer hrivnyát csaltak ki egy kislánytól azzal az ürüggyel, hogy édesapja súlyos balesetet szenvedett és kezelésre szorul.

A felháborító esetet Olga Oniscsuk osztotta meg az egyik Facebook-csoportban – adta hírül a Pershij.com hírportál április 29-én.

A nő elmondása szerint ismerősének az unokahúgával történt az eset.

A kislány egyedül tartózkodott otthon, amikor telefonhívást kapott egy ismeretlen számról.

A telefonban egy férfi orvosként mutatkozott be, és azt állította, a gyerek apját elütötte egy autó, és most az intenzív osztályon fekszik, viszont feleségét (a gyermek édesanyját) nem tudták elérni. 

A férfi megkérdezte a kislánytól, tudja-e, hol tartják szülei a megtakarított pénzüket. Mivel a kislány igent mondott, 10 perccel később megérkezett az állítólagos orvos, és elvitte a pénzt az édesapa "kezelésére".

Az esetet jelentették a rendőrségen. A hatóság munkatársai szerint ez a csalók egyik új módszere. 

"Legyenek elővigyázatosak, beszéljenek a gyerekeikkel, hogy semmi esetben sem mondják idegebeknek, hogy van-e otthon pénz, arany. A gyanús hívásokról pedig azonnal értesítsék szüleiket" - írta bejegyzésében a hölgy. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy balesetet okozott és elmenekült a helyszínről egy nő Ungváron. Április 28-án a kora délutáni órákban a járőrökhöz Ungváron, a Szabadság sugárúton történt balesetről érkezett bejelentés.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hatéves kislányt erőszakolt meg egy férfi Ukrajnában. A kiskorú áldozatot jelenleg a kórházban ápolják.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!