Dánia | 2021. 04. 30. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke zéró bevándorlási tervet hirdetett. A dán kormány célja, hogy senki ne kérjen menedéket az országban.

„Mérföldkő a nyugati, illetve észak-európai migrációs politikák változásában”

– így jellemezte Cser Attila Dánia döntését a migráció kapcsán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, idézi a Hirado.

Elmondása szerint Dánia már régóta jeleket mutatott annak kapcsán, hogy menedékkérők nélkül szeretnének hazájukban élni.

Akiknek nincs jogalapjuk, hogy a dán jóléti társadalom előnyeit élvezzék azok, akik menedékkérelmük beadása után nem tettek semmit integrációjuk érdekében, tehát nem váltak a dán társadalom tagjává, és azoknak nincs helyük Dániában.

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke szerint ez a nyilvánvaló és kézenfekvő döntés.

A kormányfő zéró bevándorlási tervet hirdetett.

8900 tartósan munkanélküli bevándorlót vizsgál jelenleg a dán hatóság annak kapcsán, hogy mennyire jogosultak arra, hogy Dániában tartózkodjanak. Kétszáz szíriait vizsgáltak át, akit haza is küldtek. Önkéntes visszatérés vagy kitoloncolás?

Nagyjából 175 ezer dán koronát (kb. nyolc és fél millió forintot) ad azoknak kormány, akik önkéntesen visszatérnek hazájukba. Egyelőre arról még nincs adat, mennyien fogadták el ezt az összeget. Ezzel szemben kitoloncolni azokat tudják, akiknek a menedékjogigénye nem áll fenn, ez 200 esetben történt meg.

Cser Attila elmondta, Dánia magára haragította az európai törvényhozók egy részét, illetve néhány brüsszeli politikust is.

A tudósító elmondása szerint az Európai Bizottság svéd belügyi biztosa, Ylva Johansson rossz szemmel nézi Dánia lépését, és úgy gondolja, a halálba küldi vissza az ország az embereket. A dánok azonban teljesen máshogy vélik, úgy gondolják, hogy sokan kihasználják a dán jóléti társadalmat.

Szerintük ha valaki nem tett semmit annak érdekében, hogy integrálódjon, megtanulja a nyelvet vagy bekapcsolódjon a dán társadalomba, akkor nincs keresnivalója az országban.

korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus-járványt követően bevándorlók tízezrei zúdulhatnak Európára. Szíriában több mint tíz éve megoldatlan a polgárháborús válsághelyzet, és ez csak egy azok közül a régiók közül, ahonnan újra és újra megindulnak a migránsok.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy súlyosbodik a migrációs válság az Egyesült Államokban. Húsz éve nem vettek őrizetbe annyi illegális bevándorlót az Egyesült Államok és Mexikó közötti határ mentén egy hónap alatt mint márciusban, csaknem 71 százalékkal többet mint februárban – közölte csütörtökön az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP).

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!