MTI

| 2021. 04. 30. – 14:15 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Embercsempészéssel gyanúsít a rendőrség két férfit és egy nőt, aki a koronavírus-járvány ideje alatt hamis munkaszerződésekkel és igazolásokkal segített ukrán állampolgároknak jogellenesen Nyugat-Európába utazni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrségi honlapon.  

Mint írták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján csütörtökön két településen, öt helyszínen hajtottak végre rajtaütést a megyei főkapitányság bűnügyi nyomozói, valamint a Jonatán közterületi és támogató alosztály munkatársai - írja az MTI.

Az akció során elfogott három ember pénzért cserébe ukrán állampolgároknak olyan fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat biztosított,

amelyekkel megfeleltek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak.

A hamis dokumentumokkal a Magyarországra történő belépés mellett a külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhattak - olvasható a közleményben.

A bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsított három embert a rendőrök őrizetbe vették

és indítványozták letartóztatásukat.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb migránsokat fogtak el a határőrök Kárpátalján. Az eset tisztázása érdekében a bevándorlókat a határőrségre szállították.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy boltban árult kábítószert egy férfi Kárpátalján. A volóci lakos kábítószert és pszichotróp anyagokat árult a felesége által bérelt üzlethelyiségben.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!