Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 30. – 07:35 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok több mint 92%-a tervezi megünnepelni a húsvétot, és minden ötödik hívő templomba kíván menni.

2021-ben az ukránok 92%-a tervezi a húsvét megünneplését, míg 6%-uk nem ünnepel, 2%-a pedig még nem döntött.  

Ezt bizonyítják a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet április 29-én, csütörtökön végzett felmérésének adatai – tudatja a Korrespondent.net hírportál.

Ukrajna teljes felnőtt lakossága közül minden ötödik (19%) polgár tervezi, hogy húsvétkor templomba megy, 9% pedig részt vesz az éjjeli vigílián.

Ugyanakkor a legtöbb ukrán polgár nem tervez húsvétkor templomba menni.  

A válaszadók 69%-a tervezi, hogy húsvéti ételeket készít, 5%-uk a családi körben fog imádkozni, 19%-uk azt tervezi, hogy otthon fogadja hozzátartozóit.

A válaszadók között 11 százaléka a temetőbe megy, 8%-uk a városon belül, 5%-uk pedig a városukon kívül megy vendégségbe.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet 2021. április 13–15-én végezte a felmérést 2001 válaszadó körében Ukrajnában, Krím és Donbasz kivételével.  

A felmérést telefonos interjúk segítségével végezték, számítógép segítségével, véletlenszerű mobiltelefonszám-minta alapján. A minta statisztikai hibája nem haladja meg a 2,4%-ot.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában ismét megugrott a fertőzöttek száma. Ukrajnában csütörtökre megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 11 600, a megelőző napinál mintegy kétezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma is ismét megközelítette a négyszázat.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában jelentősen nőtt a vakcinázás tempója. Ukrajnában jelentősen megnőtt a koronavírus elleni védőoltások beadásának sebessége. Az elmúlt nap folyamán 70 468 oltást végeztek – derül ki a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) koronavírusra vonatkozó adataiból.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!