Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 03. – 08:18 | Kárpátalja |
Nagycsütörtök éjjel az állatias sátáni ösztönök vezérelte tettesek betörtek a Tiszabökényi  Árpád-házi Szent Erzsébet templomba.

Hirdetés

Nagycsütörtök éjjel az állatias sátáni ösztönök vezérelte tettesek betörtek a Tiszabökényi  Árpád-házi Szent Erzsébet templomba.

A betörést Molnár Ferencné, a templom sekrestyése vette észre, reggel nyolc óra körül – tájékoztatott a Facebook oldalán dr. Dupka György, a Tiszabökényi Római Katolikus Egyházközség világi elnöke. A betörők a hittanterem oldalsó ajtó kilincs fölötti ablakát bezúzták, a kilincset lefeszítve, az ajtón át hatoltak be.

Bizonyára az üvegszilánk megsebesítette a tettes kezét, mert a falakat is összevérezte.

Felfeszítette a perselyek tetejét, és elvitte annak csekély tartalmát, amit a betegeknek szántunk. Mivel csak kevés pénzt talált (a perselypénz minden vasárnap a mise után elviszik), ezért a tettes dühében több tárgyat  (gyertyatartókat, világítótesteteket stb.) megrongált.

Többek között leszerelte a hangosítás elektronikus műszerdobozát, a laptopot, majd magával vitte. A  betörésről Molnár István gondnok értesítette a nagyszőlősi rendőrséget és  a ferences  Weinrauch Márió plébános-kormányzót – olvasható a bejegyzésben.

A  helyszínre kiérkezett rendőrök elindították a nyomozást,  délig helyszíneltek, a felfedezett forró nyomon elindulva, a templommal szomszédos lakatlan ház kertjében megtalálták a nagy értékű, összevérezett műszerdobozt.

A nyomok az egyik roma család házához vezettek, ahol az egyik gyanúsított fiatalkorú betörőt fülön csípték, a másikat nagy erőkkel keresik, remélem kiderül, hogy ki volt a betörés végrehajtója 

– jegyezte meg dr. Dupka György.

A kihallgatott tettestárs az idősebb társától 500 hrivnyát kapott, azért, hogy a templom hátsó bejárata körüli teret figyelje, amíg ő a tolvajlást végzi. Az egyházközség vezetőségének tagjai a hivatalos kárfelmérést követően igyekeztek helyreállítani a vandál betörés okozta rendetlenséget.

Megjegyzendő, hogy amióta felszenteltük a templomot, vagyis 2005 óta, ilyen jellegű bűncselekmény még nem történt. A vezetőség úgy döntött, hogy kezdeményezi a riasztóberendezés, a térfigyelő kamerák, vasrácsos ajtók felszerelését, hogy ki tudjuk védeni a hasonló szándékú lopást, betörést, ezért a berendezések beszerzése ügyében gyűjtést kezdeményeztünk – írta bejegyzésében dr. Dupka György.

Isten óvja a hasonló betörésektől templomainkat!


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!