Ukrajna | 2021. 04. 29. – 08:54 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában jelentősen megnőtt a koronavírus elleni védőoltások beadásának sebessége. Az elmúlt nap folyamán 70 468 oltást végeztek – derül ki a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) koronavírusra vonatkozó adataiból.

Ezelőtt Ukrajnában egy nap alatt nem volt több mint 20 ezer beadott oltás.

Április 29-i adatok szerint a legtöbb oltást Kijev városban (7736), Harkiv (6234), Dnyipropetrovszk (5791), Kijev (5685) és Poltava (5640) megyékben adták be.

Ugyanakkor Luhanszk (539), Csernyivci (909) és Ivano-Frankivszk (919) régiókban meglehetősen alacsony volt az oltási arány.

Zaporizzsja megyében egy ember kapta meg a második koronavírus elleni oltást. 

A tegnapi oltások nagy részét AstraZeneca vakcinával végezték – 60 017, Sinovacból 5793, Pfizerből 4658 polgár kapott védőoltást.

Ukrajnában a pandémia kezdete óta már 629 182 embert oltottak be az első adaggal, két adag oltást 10 ember kapta meg - írja az RBC.ua.

Korábban hírt adtunk arról, hogy júniusban olthatják a kárpátaljaiakat magyar beszerzésű vakcinával. A határon túli magyaroknak is juthat oltóanyag Magyarországon. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök vetette fel március közepén a Kossuth rádiónak adott interjújában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában kihirdették az ortodox húsvétra vonatkozó korlátozásokat. A májusi ünnepekre és az ortodox húsvétra nem vonatkoznak további korlátozások.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES