MTI

| 2021. 04. 29. – 19:00 | Horvátország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A miocén kor közepéről származó, tizenötmillió éves mamutcsontokat próbált meg autójában átcsempészni a boszniai-horvát határon egy 46 éves szlovén férfi - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

Az eset még április 17-én történt, de a horvát hatóságok most tájékoztattak róla - írja az MTI.

Filip Valentic, a Stara Gradiska-i határőrség parancsnokhelyettese sajtótájékoztatóján elmondta: a szlovén állampolgárságú férfi személygépkocsijában 82 darab állati eredetű csontot találtak, amelyekről feltételezték, hogy fosszíliák,

ezért azonnal felvették a kapcsolatot a zágrábi természettudományi múzeummal.

Drazen Japundzic, a múzeum kurátora a sajtónak elmondta: saját szemével először látott ilyet, bár tudott arról, hogy hasonló esetek már történtek.

Mint mondta: az ősmaradványok a közép-boszniai Bugojna községből származnak, Gracanica település egy barnaszénbányájából.

Mivel ezeket a csontokat nem szakemberek ásták ki, csak feltételezni tudják, hogy mamutfosszíliákról lehet szó, és néhány ősvíziló-maradványról - hangsúlyozta Japundzic,

hozzátéve, hogy a leletek értéke felbecsülhetetlen.

A horvát hatóságok felvették a kapcsolatot a bosznia-hercegovinai illetékes szervekkel annak érdekében, hogy eldöntsék, mi legyen az őskövületek további sorsa.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy három migránst fogtak el Csap közelében. A külföldiek elmondták, a jobb élet reményében Németországba akartak eljutni. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Interpol által körözött külföldi férfit fogtak el az ungvári ellenőrző ponton. Kiderült továbbá, hogy a zökkenőmentes határátkeléshez a külföldi férfi más személy okmányát használta fel. 

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!