Hirado.hu
| 2021. 04. 29. – 15:00 | Világ |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy leendő milliomos, Marlene Engelhorn szét akarja osztani több millió eurós örökségének kilencven százalékát, mert úgy érzi, Ausztriában „hihetetlenül egyenetlen a gazdagsági hatalom eloszlása, emiatt sok ember nem kap esélyt az életben”.

A 29 éves osztrák nő a BASF vegyipari konszern alapítójának az ükunokája - írja a Hirado.

„A vagyon 40 százalékát az ország lakosságának egy százaléka birtokolja”

– mondta Engelhorn az osztrák közszolgálati tévének, az ORF-nek adott keddi interjúban.

Hozzátette: úgy érzi, felelősséggel tartozik azért, hogy a pénzét azoknak adja, akik jobban megérdemlik.

Az idős nagymamája halála után milliomossá váló Engelhorn kisasszony emellett azt is sürgette, hogy Sebastian Kurz kormánya vezesse be az osztrák szupergazdagokra vonatkozó, régóta tervezett különadót.

„Ez lenne a legfontosabb lépés a vagyon átlátható és demokratikus elosztása felé” – jelentette ki.

Engelhorn meghökkentő módon arról is beszélt az ORF-nek,

hogy Ausztriában gyakorlatilag minden harmadik ember „nincstelen”.

Szerinte „semmi szükség arra hogy a gazdagok még nagyobb villákat vegyenek, vagy még többet fogyasszanak, ehelyett hasznosabb lenne, ha szétosztanák a vagyonukat.”

Az ifjú hölgy egyébként Friedrich Engelhorn német iparosnak az ükunokája, aki 1865-ben Ludwigshafenben megalapította BASF vegyipari vállalatot, amelyet ma a világ 50 legnagyobb vállalata között tartanak számon.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy elárverezése után megsemmisíti a műalkotást az új tulajdonosa. Elárverezi az OpenSea digitális piac Jean-Michel Basquiat (1960-1988) egy rajzát, amelyet új tulajdonosa megsemmisíthet majd az árverés után.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy hatósági ellenőrzés során feketemunkásokat találtak a Berlin mellett épülő Tesla autógyár építkezésén a német környezetvédelmi ellenőrök.  Avizsgálat idejére ideiglenesen leállították a Gigafactory építési munkálatait, de azok április közepe óta folytatódhatnak – számolt be a német ZDF televízió Frontal 21 című riportműsora.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!