Karpat.in.ua
| 2021. 04. 29. – 09:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok a NATO-t a biztonság és stabilitás forrásának tekintik, Ukrajna szervezetbe történő belépéséhez idő kell, de az nem a fantázia szüleménye – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a BBC World News HARDtalk című interjúműsorában, adta hírül szerdán az rbc.ua hírportál.

Nyilatkozatában az ukrán diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy a múlt század 90-es éveinek elején a közép-európai és a balti államok kemény „nemet” kaptak válaszul kérésükre,

hogy szeretnének csatlakozni az Európai Unióhoz és a NATO-hoz

- írja a Karpat.in.ua.

Mint hangsúlyozta, Oroszország akkor ugyanazt mondta: ez vörös vonal számára, és ez soha nem történik meg.

„De megtörtént, és mégsem szakadt le az ég” – állapította meg Kuleba.

A külügyminiszter megjegyezte, hogy Ukrajna NATO-integrációja kétségtelenül időbe telik, és politikai vállalások teljesítését feltételezi, mindazonáltal nem a fantázia szüleménye.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere a BBC HARDtalk című műsorában arról nyilatkozott, hogy a Donbaszról szóló minszki megállapodások nem ideálisak Ukrajna számára, sok hiányosságot és csapdát tartalmaznak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Vatikánt tartja "ideális helynek", ahol találkozni lehet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Zelenszkij kijelentette, hogy ez a találkozó  a donbászi háború befejezéséhez szükséges, és megjegyezte, hogy a találkozóra mindenképpen sor kerül.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!