Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 29. – 07:33 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere a BBC HARDtalk című műsorában arról nyilatkozott, hogy a Donbaszról szóló minszki megállapodások nem ideálisak Ukrajna számára, sok hiányosságot és csapdát tartalmaznak.

Emellett Oroszország nem tesz semmit a megállapodások teljesítése érdekében

– közli az RBC Ukraina hírportál.

„Nem gondolom, hogy a minszki megállapodások ideálisak Ukrajna számára, sok hiányosságot és csapdát tartalmaznak. De a dokumentumot aláírták, követnünk kell annak logikáját és végre kell hajtanunk azt” - mondta Kuleba.

A miniszter szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megjegyzi, hogy amikor Oroszország a minszki megállapodások be nem teljesítésével vádolja Ukrajnát, és semmit sem tesz annak teljesítésének megkezdéséért,

akkor beszélgetést kell indítanunk arról, hogy kit érdekelnek valóban ezek a megállapodások, és ki szeretné, hogy útitervvé váljon számára.

Kuleba hozzátette azt is, hogy a minszki megállapodásoknak két összetevője van - politikai és biztonsági kérdések, s az utóbbival, mégpedig a tűzszünet betartásával kell kezdeni.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Financial Times kiadványnak adott interjújában a minszki megállapodások megváltoztatására és a normandiai formátum kibővítésére szólította fel diplomáciai partnereit.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Vatikánt tartja "ideális helynek", ahol találkozni lehet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Zelenszkij kijelentette, hogy ez a találkozó  a donbászi háború befejezéséhez szükséges, és megjegyezte, hogy a találkozóra mindenképpen sor kerül.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!