Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 29. – 09:30 | Kárpátalja |
Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Jóváhagyták a Jánosi Mezőgazdasági Profilú Líceum létrejöttét, ezt a plenáris ülést követően jelentette be közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester. 

Április 28-án plenáris ülést tartott a beregszászi városi tanács.

A képviselők ennek során jóváhagytak több, a költségvetés teljesítésével, illetve kistérségünk területének rendezésével kapcsolatos határozati javaslatot - emelte ki városunk első embere.

Továbbá tájékoztatott arról is, hogy változások történtek az oktatási szférában: a Jánosi elöljárói körzetben a két ottani líceum összevonását követően

létrejött a Jánosi Líceum, illetve gimnáziumként működik tovább a Beregszászi Esze Tamás Líceum.

A képviselők a következő ülésre halasztották a Csomai Líceum nevének és típusának módosításával, illetve az intézmény alapszabályának jóváhagyásával kapcsolatos kérdés megvitatását, mivel a Csomai elöljárói körzetben élők kollektív beadványt intéztek e kérdésben, amelyet 500-an írtak alá - tudatta Babják Zoltán.

Kiemelte továbbá, hogy a képviselők emellett hozzájárultak, hogy árverés útján történő értékesítését célozva elkészítsék az egykori tüdőgondozó épületkomplexuma ingatlanvagyonának értékbecsléséről szóló beszámolót.

A tanácsülés végén elfogadott határozatok többsége földkérdésekkel volt kapcsolatos.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy folytatódnak a felújítások Beregszászban. Babják Zoltán közösségi oldalán tudatta, hogy sor került a heti technikai értekezletre Beregszászban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, miszerint új helyre költözik a beregszászi adminisztrációs szolgáltató központ.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!