Kárpátinfo.net


Megosztás


Hárman haltak meg egy hátborzongató balesetben a Munkácsi járásban; Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye; Ukrajnában kihirdették az ortodox húsvétra vonatkozó korlátozásokat; Munkács közelében épül Kárpátalja új repülőtere; Halálra késelte egész családját egy tinédzser Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 27-én.

Hárman haltak meg egy hátborzongató balesetben a Munkácsi járásban

Április 26-án kijevi idő szerint 19 óra 22 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Munkács-Rohatin-Lemberg autóút Munkácsi járási szakaszán, Beregkisalmás (Залужжя) és Beregfogaras (Зубівка) települések között összeütközött egy Volkswagen Passat és egy Skoda Octavia típusú gépkocsi.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa közösségi oldalán tájékoztatja a lakosságot a munkaszüneti napok rendjéről. Május 3-4-én , illetve 10-én és 24-én az ukrán és magyar egyházi, illetve nemzeti ünnepek miatti szabadnapokon az ügyfélfogadás szünetel.

Ukrajnában kihirdették az ortodox húsvétra vonatkozó korlátozásokat

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet az egyházakkal közösen állapodott meg az istentiszteletek megtartásának szabályairól és ajánlásairól. A májusi ünnepekre és az ortodox húsvétra nem vonatkoznak további korlátozások.

Munkács közelében épül Kárpátalja új repülőtere

Kárpátalján az új repülőteret Munkács közelében építik majd meg. Feltételes elnevezése Munkács-3 (Мукачево-3) lesz. Az új helyszín optimális időjárási viszonyokkal rendelkezik. Évente 13-15 esetben kevesebb a látótávolság, mint 1 kilométer, a szélsebesség pedig meghaladja a 10 m/sec.

Halálra késelte egész családját egy tinédzser Ukrajnában

Ukrajnában, Kijevben a rendőrök hármas gyilkosság elkövetésének gyanújával őrizetbe vettek egy 16 éves fiút. A támadó számos szúrt sebet ejtett saját szülein és 8 éves testvérén. A nyomozók nemsokára elfogták a gyanúsítottat, akinél megtálalták a gyilkosság eszközét is.