Kárpátinfo.net


| 2021. 04. 27. – 07:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök az egyik sajtótájékoztatóján felszólította az egyház vezetőit, forduljanak a hívekhez, hogy tartsák be a járványellenes intézkedéseket a templomokban.

„Most láthattunk felvételeket (Virágvasárnap a hívek templomi látogatása során – a szerk.), ahol sok ember volt együtt, ahol sorok voltak a templomokban.

Úgy gondolom, hogy emiatt a COVID-19 újabb hulláma lehet"

- mondta Zelenszkij, akit az Unian.ua idéz.

Hozzátette: Az egyházi vezetők helyében még egyszer felszólítanám az embereket, hogy a hit nagyon fontos, de elsősorban az élők számára fontos. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában nem vezetnek be további korlátozásokat ortodox húsvétra. Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ukrajnában az Egészségügyi Minisztérium nem fog további korlátozásokat bevezetni ortodox húsvétra, de mindenkit arra kér, hogy tartsák be a járványellenes rendelkezéseket.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában hétfőre tovább lassult a koronavírus-fertőzés terjedése, mintegy ötezer, a megelőző napinál csaknem háromezerrel kevesebb új beteget jegyeztek fel, és az elhunytak száma sem érte el a kétszázat.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!