Pápua Új-Guinea | 2021. 04. 27. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Brutálisan megkínoztak két nőt Pápua Új-Guinea fővárosában, Port Moresbyben - írta a The Guardian. A nőkre csaknem húsz férfi támadt, boszorkánysággal vádolták őket.

Órákon át kínozták a két nőt, a testüket forró vassal égették meg, miután összekötözték őket - írta a lap, idézi az Origo.

Egyiküknek sikerült megszökni, ő értesítette a rendőrséget. 

Mindkét nőt kórházba vitték, súlyos fej- és lábsérüléseket szenvedtek. 

Egyikük a rendőröknek azt mondta, hogy a kínzóik arra próbálták rábírni, hogy ismerje be, hogy ő okozta egy nő halálát, aki a múlt hét elején halt meg. 

A húsz férfi elszökött, de a rendőrség előtt mind ismertek - írja a lap.

A kerület kormányzója Powes Parkop és Elliot Raphael közösségi vezető is elítélte a történteket, megdöbbentőnek nevezték, hogy mind a mai napig hisznek a férfiak a boszorkányságban, és mind a ketten elismerték, hogy sok még a tennivaló, hogy a hiedelmet felszámolják és a nőket megvédjék a barbár támadásoktól.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Egyiptom ókori aranyvárosa lehet az egyik kulcsa a turizmus talpra állításának. Az egyiptomi régészek a napokban bejelentették, hogy megtalálták a 3000 éves "elveszett aranyvárost". Az ókori emlékekben gazdag Luxor városában bukkantak rá a településre, amelyet még évezredekkel ezelőtt temetett maga alá a homok.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy örökre megváltoztatta a Föld élővilágát a 66 millió évvel ezelőtti aszteroidabecsapódásMegváltoztatta a trópusi esőerdők szerkezetét a 66 millió évvel ezelőtti aszteroidabecsapódás - állapította meg Kolumbiából származó fosszíliák vizsgálata során egy nemzetközi kutatócsoport.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!