Kárpátalja | 2021. 04. 26. – 09:00 |
Fotó: a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség Facebook-bejegyzése 

2021. április 24-én megrendezésre került a Karádi László helyesírási verseny és a Győrffy István fizika emlékverseny a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) szervezésében.

A két vetélkedőn összesen 343 gyerek vett részt.

A versenyek a lebonyolítást illetően minden tekintetben alkalmazkodnak az aktuális járványügyi szabályozásokhoz - tudhattuk meg a KMPSZ Facebook-bejegyzéséből.

A KMPSZ elnöksége előzőleg határozatban elfogadta a 2020/2021-es tanév versenyeinek online felületen való lebonyolítását.

Ennek értelmében a versenyfeladatok megoldása egy egységes felületen zajlik, melyet központilag koordinálnak a Pedagógusszövetség technikai felelősei.

A versenyzők számára továbbra is negyvenperces időkeret állt rendelkezésre a feladatok megoldására.

A versenyközpontok visszajelzései alapján a megmérettetések zökkenőmentesen zajlottak. Az eredményeket összefoglaló táblázatok a Pedagógusszövetség hivatalos honlapján lesznek elérhetők.

A tervek szerint legközelebb a Drávai Gizella nyelvhasználati verseny és az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny kerül megrendezésre.

A tantárgyi vetélkedők ütemterve szerint ezek a vetélkedők 2021. május 1-jén kerülnek lebonyolításra.

A versenyek Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatása által valósulnak meg.

Korábban hírt adtunk arról, hogy rendhagyó és igen meghitt alkalomra került sor Magyarország Beregszászi Konzulátusa Munkácsy Mihály termében. A külügyi képviselet irányítói, barátok, pályatársak, munkatársak és a sajtó képviselői – természetesen a járványügyi szabályokat betartva – köszöntötték a hetvenedik születésnapját a közelmúltban ünneplő, idén Kossuth-díjjal kitüntetett Vári Fábián László költőt, prózaírót, néprajzkutatót.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Génius Jótékonysági Alapítvány április 16–18. között tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégét szervezett angol és ukrán nyelvből. A megnyitón – amelyre április 17-én, szombaton került sor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában – az alapítvány igazgatója köszöntötte a megjelenteket. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdessen Ön is a Kárpátinfo hetilapban

Apróhirdetés beküldése
Apróhirdetés feladása a Karpatinfo.net.ua oldalra
  • Az apróhirdetés feladásához a Karpatinfo.net.ua oldalra regisztráció szükséges
  • Magánszemélyek és cégek számára INGYENES